Pengecualian Audit bagi 3 kategori syarikat

Pengecualian Audit bagi 3 kategori syarikat

Membayar cukai sudah menjadi kewajipan buat semua usahawan. Tetapi tahukah anda, LHDN juga ada membuat pengecualian buat 3 jenis syarikat yang tidak perlu membayar cukai. 3 sebab itu adalah seperti di bawah.   1. Syarikat Dormant Apa yang dimaksudkan dengan...
Kenapa kita wajib declare cukai?

Kenapa kita wajib declare cukai?

  Kita selalu tengok sesuatu pekara dari sudut negative dan masalah nya. Kita dah program kan dalam minda kita, Buat apa bayar cukai banyak-banyak, kerajaan yang dapat duit tu Buat apa bayar cukai banyak-banyak, baik rolling business duit tu Income aku ni banyak...
Pengurusan Akaun Bagi Perniagaan Kecil

Pengurusan Akaun Bagi Perniagaan Kecil

  1. Buka satu akaun bank untuk company walaupun kita berniaga secara kecil-kecilan kita wajib mengasingkan duit peribadi daripada duit perniagaan dengan cara membuka akaun bank untuk perniagaan dan mengasingkan wang peribadi anda daripadanya. 2. Rekod setiap...

Anda mempunyai soalan mengenai servis kami? Tekan butang di bawah

Hubungi kami melalui whatsapp