Case Study Adam

Situasi 1 Adam seorang pekerja di sebuah syarikat oil & gas, berusia 25 tahun. Merupakan graduan dari Universiti Teknologi Petronas. Mula bekerja pada Tarikh 1 November 2015 dengan pendapatan sebanyak RM4,000 (kasar). Jadual gaji bersih adam adalah seperti...
Aktiviti ATV di Kemensah

Aktiviti ATV di Kemensah

26 January 2018 Tarikh keramat ni lahir lah seorang srikandi hebat diberi nama Zurianee… ecewahhhhh 26 jan 2018, kami meraikan ulang tahun ke 31 co founder pejuang usahawan. Dari awal pagi team dah standby siap kan beberapa persiapan. Ada yang turun ke site...
Apa yang perlu kita tahu mengenai pelaburan hartanah?

Apa yang perlu kita tahu mengenai pelaburan hartanah?

Semua orang tahu apa itu melabur, iaitu mengeluarkan sebahagian sumber untuk tujuan tertentu bagi memberi sesuatu pulangan. Hartanah pula merupakan sebuah aset yang dinilaikan atau diperdagangkan sama ada dengan rumah mahupun tanah. Kedua-duanya mampu memberikan...
Penemuan kami mengenai Crypto Currency

Penemuan kami mengenai Crypto Currency

MUDARAT CRYPTOCURRENCY TANPA KAWALAN   Teknologi blockchain dan smart contract adalah teknologi masa depan. Seperti mana teknologi lain, ia mesti berada di bawah kawal-selia dan dapat diaudit.   Tepuk dada tanya iman; adakah kita terlibat dengan cryptocurrency sebab...
Apa itu intrinsic value?

Apa itu intrinsic value?

Nilai Intrinsik adalah nilai suatu barang melekat/intrinsik pada barang itu sendiri. Definisi ini merupakan definisi dari Objective/Intrinsic Theory of Value. Sementara istilah nilai intrinsik saham, option, obligasi mengacu kepada nilai dari penerbit saham, option...
3 kesalahan pelaburan rumah yang patut kita cegah

3 kesalahan pelaburan rumah yang patut kita cegah

Antara 3 kesilapan yang sering pembeli baru lakukan ketika nak beli rumah ialah:- #1 – Cepat Jatuh Cinta – Tanpa Menilai Kemampuan Apabila dilamun cinta memang susah hendak melupakannya. Kita akan membayangkan betapa syoknya dapat duduk rumah baru dengan...
5 Pelaburan yang mampu membuat anda bersara awal

5 Pelaburan yang mampu membuat anda bersara awal

Apa itu Rat Race? Satu keadaan apabila individu tersangkut dengan kerja akibat dan masalah kewangan. Lebih mudah, sama juga seperti ‘kais pagi makan pagi, kais petang makan petang’. Anda bekerja untuk teruskan hidup dan bayar segala hutang. Jika tidak...
JENIS POTONGAN CUKAI INDIVIDU BAGI TAHUN TAKSIRAN 2017

JENIS POTONGAN CUKAI INDIVIDU BAGI TAHUN TAKSIRAN 2017

Ramai yang bayar cukai mahal-mahal tu mesti sebab tak tahu tentang #potongan cukai individu ni kan? Sebenarnya banyak je potongan cukai kita boleh dapat. Sebarkan apa yang kami ingin sampaikan. Mungkin akan nampak banyak info, jadi cuma kira ikut emoji 👉🏻💰 ini untuk...
Tips bagi meningkatkan sales

Tips bagi meningkatkan sales

Dalam bisnes, cash flow adalah nadi utama syarikat. Bawa duit masuk dan jaga duit yang keluar adalah sama penting. Macam mana kita nak tingkatkan duit masuk (sales) dan kurangkan duit keluar? Dalam tahun 2017, kita melihat kelembapan ekonomi yang sudah ketara mulai...

Anda mempunyai soalan mengenai servis kami? Tekan butang di bawah

Hubungi kami melalui whatsapp
Share This