Available 7 Days A Week

Contact Your Local Notary Public

3 kesalahan pelaburan rumah yang patut kita cegah

Antara 3 kesilapan yang sering pembeli baru lakukan ketika nak beli rumah ialah:-#1 – Cepat Jatuh Cinta – Tanpa Menilai KemampuanApabila dilamun cinta memang susah hendak melupakannya. Kita akan membayangkan betapa syoknya dapat duduk rumah baru dengan perabot-perabot...

5 Pelaburan yang mampu membuat anda bersara awal

Apa itu Rat Race? Satu keadaan apabila individu tersangkut dengan kerja akibat dan masalah kewangan. Lebih mudah, sama juga seperti 'kais pagi makan pagi, kais petang makan petang'. Anda bekerja untuk teruskan hidup dan bayar segala hutang. Jika tidak bekerja, anda...

JENIS POTONGAN CUKAI INDIVIDU BAGI TAHUN TAKSIRAN 2017

Ramai yang bayar cukai mahal-mahal tu mesti sebab tak tahu tentang #potongan cukai individu ni kan? Sebenarnya banyak je potongan cukai kita boleh dapat. Sebarkan apa yang kami ingin sampaikan. Mungkin akan nampak banyak info, jadi cuma kira ikut emoji 👉🏻💰 ini untuk...

Tips bagi meningkatkan sales

Dalam bisnes, cash flow adalah nadi utama syarikat. Bawa duit masuk dan jaga duit yang keluar adalah sama penting. Macam mana kita nak tingkatkan duit masuk (sales) dan kurangkan duit keluar? Dalam tahun 2017, kita melihat kelembapan ekonomi yang sudah ketara mulai...

Kewajipan menjaga akaun untuk usahawan

Memang tak dinafikan 10 usahawan yang saya jumpa, mungkin 2 orang je yang betul-betul menjaga akaun syarikat. Paling teruk, ada juga yang beranggapan cukup sekadar bank in duit keluar masuk dan bank statement dari bank tu sahaja sebagai simpanan. Padahal, benda-benda...

Cara untuk membuka akaun syarikat

"Boleh ke kalau kita nak buat sendiri akaun syarikat kita Cikgu? Apa yang perlu ada?" Pastilah boleh. Kalau syarikat kita ada transaksi yang banyak dan besar, memang saya galakkan syarikat itu ada in house accountant. Accountant perlu sediakan perkara-perkara di...

Pejuang Usahawan Sdn Bhd

No 310B, Lorong Kedah,
Taman Melawati, 53100, Kuala Lumpur.

Phone

+603-4162 6197
+6019-379 6505

Email

pejuangusahawan@gmail.com

Lets talk & find out how we can fulfil your needs.

Anda mempunyai soalan mengenai servis kami? Tekan butang di bawah

Hubungi kami melalui whatsapp