ATTENTION : BISNES OWNER? SALE TINGGI SAMPAI KELANGIT, BILA TENGOK STATEMENT BANK MASYA-ALLAH…

JANGAN TERKEJUT!

Berdasarkan pengalaman kami menguruskan akaun syarikat dari pelbagai industri. 9 dari 10 syarikat yang membuat jualan dan keuntungan yang banyak setiap bulan berakhir dengan tunai yang sangat sedikit dalam akaun mereka. Pelik kan?

 

Kami akan dedahkan kenapa tragedi ini seringkali berlaku pada bisnes anda

Dalam sesi ini anda akan belajar secara praktikal bagaimana anda boleh menguruskan tunai dan keuntungan, indicator untuk membeli stok, mencipta reserved cash & juga membesarkan perniagaan. Semua ini akan menyelamatkan bisnes anda dari nampak cantik dari luar tetapi menderita berdarah dari dalam.

OFFER INI AKAN TAMAT PADA

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Apa yang anda akan dapat melalui seminar ini?

Formula 2P untuk mengawal aliran tunai

Untung VS Tunai

Penyata Untung Rugi VS Penyata Aliran Tunai

Mengetahui indicator penting untuk membelanjakan tunai

Product Life Cycle

Economic Cycle

PERCUMA e-book urus cashflow bernilai RM59

PERCUMA template rekod aliran tunai

Siapa yang patut join?

Mereka yang sedang menjalan kan perniagaan dan ingin perniagaan mereka sustain

Mereka yang berniaga, sales banyak tak duit selalu tak nampak

Mereka yang ingin tahu step penting untuk kekal kan keadaan cashflow sentiasa positive

Mereka yang berniaga dah bertahun-tahun tapi sampai sekarang masih takde saving

Mereka yang ingin tahu bagaimana bank melihat perniagaan kita melalui cashflow kita

Makluman program adalah seperti di bawah:

Seminar : Urus Cashflwow Semasa Pendemik
Platform : Zoom Virtual Online
Tarikh & Masa : Rabu, 30 Jun 21 | 10 pagi hingga 12 tengahari

DISCLAIMER

Hadiah Ekslusif kepada peserta yang mendaftar Urus Cashflow Semasa Pendemik. Ebook Usahawan Urus Cashflow

Usahawan Urus Cashflow, apa yang anda akan belajar dalam EBOOK ini ?

  • Kenal Apa itu CASHFLOW untuk bisnes ?

  • Mengapa CASHFLOW adalah nadi dalam Perniagaan ?

  • Kenapa penting pengurusan CASHFLOW dalam perniagaan ?

  • Bagaimana URUS CASHFLOW dengan cara yang HEBAT ?

  • Cara lebih baik & Case Study Urus Cashflow perniagaan anda

Anda juga akan di dedahkan dengan cara terkini bagaimana untuk tingkatkan NILAI individu & Syarikat anda melalui pengurusan CASHFLOW yang mantap.

Ini sebahagian content yang dikongsikan dalam Ebook Usahawan Urus Cashflow

Download ebook ini sekarang !!!

Perlukan lebih maklumat tentang program?

Tentang Kami

CikguCukai @ Zuriane Zabidi, dilahirkan pada 26 january 1987. Merupakan anak ketiga dari 6 beradik. Merupakan graduan dari UiTM dalam bidang Diploma and Ijazah Perakaunan. Selain itu, saya juga merupakan Accountant bertauliah di bawah Malaysia Institute of Accountant (MIA) dan ahli kepada Chartered Tax Institut Malaysia (CTIM).

Mempunyai Pengalaman menguruskan cukai syarikat dan individu termasuk kes-kes audit LHDN lebih 5 tahun. Selepas menimba pengalaman bekerja di beberapa buah Syarikat Swasta seperti Oil & Gas dan juga Aviation, saya meningkatkan nilai diri dengan menjadi member kepada Malaysian Institut Of Accountant (MIA). Selain itu, saya juga merupakan seorang property investor tegar sejak dari tahun 2008. Saya berpendapat tiada “skim cepat kaya” yang betul-betul wujud di dunia ini, selain dengan kaya melalui asset.

Selepas beberapa lama dalam bidang perakaunan, pengurusan kewangan dan pelaburan hartanah saya rasa minat saya semakin mendalam untuk membuka minda semua dengan kepetingan cukai. Hasil usaha tanpa henti juga doa dari  keluarga dan suami saya kini begelar members kepada Chartered Tax Institute of Malaysia (CTIM).

Menggalakan usahawan mengurus cukai dengan baik dan memastikan setiap cukai yang dibayar diberi pulangan setimpal seperti pembiayaan dari pihak bank bagi membolehkan usahawan menambah nilai diri dan syarikat sekaligus mempunyai exit plan yang lebih jelas.

Pejuang Usahawan Sdn Bhd ditubuhkan pada 19 September 2014. Penubuhan Pejuang usahawan bertujuan untuk menyediakan sebuah platform bagi membantu usahawan meningkatkan nilai syarikat bukan hanya dengan bergantung kepada perniagaan semata-mata tetapi juga dengan bantuan pembiayaan dan pelaburan sebagai booster untuk terbang lebih tinggi

Beroperasi sepenuhnya di Melawati, Kuala Lumpur, Pejuang Usahawan diusahakan oleh dua usahawan muda, iaitu Zurianee Binti Zabidi (32 tahun) dan suami, Ahmad Zairul Dzuljastri (36 tahun). Minat mereka yang terlalu mendalam dalam bidang perniagaan, kewangan dan pelaburan membuatkan banyak kejayaan-kejayaan yang dikecapi oleh mereka dalam usia yang masih muda. Menyedari hakikat terlalu ramai usahawan yang kecundang di tengah jalan akibat kurangnya ilmu berkenaan pengurusan perniagaan dan kewangan terutamanya dari sudut pematuhan syarikat seperti percukaian, perkaunan dan juga pelaburan, semakin kuat usaha mereka untuk menyampaikan ilmu di kalangan usahawan khusus nya.

Mempunyai misi dan visi yang sangat jelas terhadap perniagaan yang sedang dijalankan, Pejuang Usahawan sentiasa membantu usahawan-usahawan untuk terus membawa perniagaan mereka lebih jauh dan laju kehadapan sambil menambah nilai syarikat dan memiliki “exit plan” yang jelas terhadap perniagaan yang sedap mereka jalankan.

Mula menceburkan diri dalam bidang pelaburan dan pembiayaan sejak dari tahun 2008 banyak mengajar usahawan ini agar lebih bijak dalam membuat keputusan terutamanya keputusan yang melibatkan jangka masa Panjang. Antara servis yang di berikan adalah penubuhan syarikat, perakaunan, nasihat berkenaan cukai, pengurusan kewangan syarikat, pelaburan dan pembiayaan islam. Mereka juga sangat aktif dalam menjayakan seminar dan coaching untuk membantu usahawan di dalam Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak Bagi mereka aliran tunai atau cashflow merupakan nadi yang sangat penting bagi sesebuah perniagaan untuk terus kekal.

Terlalu ramai usahawan yang boleh memulakan perniagaan, namun cabaran mengekalkan sesebuah perniagaan yang harus dititikberatkan. Memiliki nilai asset yang bernilai melebihi dari 10 juta, mereka percaya setiap pemilik perniagaan harus memiliki mindset sebagai seorang pelabur untuk kekal relevan dan bertahan lebih lama dalam perniagaan. Asset ini lah yang akan membantu usahawan di saat kejatuhan kerana setiap perniagaan mempunyai product life cycle tersendiri dan akan ada naik dan turun nya.

Kini mereka telah membuktikan yang mereka berjaya mencipta sumber pendapatan dari pelbagai jenis perniagaan dan pelaburan untuk terus membina portfolio bernilai jutaan ringgit. Selain dari itu mereka juga giat dalam kerja-kerja amal di dalam dan di luar negara seperti membantu anak yatim, sekolah tahfiz, masjid dan golongan yang kurang bernasib baik.

Mencapai “financial freedom” pada usia yang agak muda merupakan semangat untuk mereka menyampaikan ilmu dan pengalaman mereka yang lebih dari 10 tahun dalam bidang perniagaan dan pelaburan kepada usahawan-usahawan di luar sana. Yakin dengan 9/10 sumber rezeki adalah dari perniagaan, mereka juga yakin cabaran nya pasti 9/10. Menyediakan payung sebelum hujan antara pepatah yang masih relevan diguna pakai untuk usahawan supaya sentiasa bersedia menghadapi apa sahaja ujian dan cabaran.

FAQ

Saya dah mendaftar, tapi masih belum terima email / link?

Boleh semak semula di email (termasuk folder SPAM) dan search dengan kata kunci D&D with CikguCukai.

Saya tidak ada online banking, macam mana cara untuk saya buat bayaran?
Sekiranya tiada online banking, kami boleh bantu anda dengan pembayaran CDM. Sila hubungi kami melalui WhatsApp dengan disini.
Saya tak pandai mendaftar, boleh bantu saya untuk mendaftar?

Untuk pendaftaran boleh klik link

1. Klik link diatas
2. Kemudian tekan butang “Daftar Sekarang”
3. Tengok harga dahulu, scroll bawah sikit, tekan “Daftar Sekarang”
4. Kemudian tekan “Proceed to Checkout”
5. Kemudian isi Billing Detail (nama pembeli)
6. Pilih pembayaran melalui apa (Online Banking atau Debit/Kredit card)
7. Teruskan dengan pembayaran
8. Selesai

Atau Klik Link WhatsApp dibawah

Saya dah daftar tapi saya tak terima nombor order?

Boleh semak semula di email (termasuk folder SPAM) dan search dengan kata kunci D&D with CikguCukai.

Email / link dah diterima tapi saya masih tak boleh akses. Boleh bantu?
Pastikan muat turun aplikasi ZOOM terlebih dahulu dan klik semula link tersebut. Sekiranya dah ada aplikasi ZOOM, pastikan aplikasi tersebut telah dikemas kini (updated)

NOTA: Anda disarankan tonton kelas ini melalui Komputer/Laptop untuk tontonan lebih JELAS

Kelas ni offline ke online ya?

Untuk makluman, buat ketika ini program dijalankan secara online melalui aplikasi ZOOM Webminar.

Saya dah mendaftar, bagaimana saya nak tahu perkembangan terkini kelas ini?
1. Boleh ikuti facebook https://www.facebook.com/cikgucukaiawak/ atau follow group telegram di t.me/pejuangusahawan
2. Jawab Survey dalam emel yang anda dapat selepas mendaftar untuk dapat akses ke Group Telegram Khas
Apa syarat - syarat penyertaan?
1.Sebarang rakaman AUDIO, VIDEO, KAMERA atau seumpamanya tidak dibenarkan semasa Program Online berlangsung. Pejuang Usahawan Sdn Bhd berhak mengambil tindakan ke atas peserta jika membuat sebarang rakaman semasa Program Online berlangsung.

2. Penganjur MELARANG mana-mana pihak mengadakan program atau latihan seumpama program ini atau menggunakan nama dan kaedah seumpamanya tanpa kebenaran bertulis daripada Penganjur yang merupakan pemilik sah harta intelek berkaitan dengan program ini.

Disclaimer :

DISCLAIMER: THIS WEBSITE IN NO WAY IS AFFILIATED WITH FACEBOOK OR ANY FACEBOOK ENTITIES. ONCE YOU LEAVE FACEBOOK THE RESPONSIBILITY NO LONGER IS ON THEIR SITE. WE MAKE EVERY ATTEMPT TO CLEARLY STATE AND SHOW ALL PROOF. WE DO NOT SELL YOUR EMAIL OR ANY INFORMATION. CAN SPAM COMPLIANT. IF YOU HAVE ANY QUESTIONS PLEASE FEEL FREE TO USE THE CONTACT US BELOW THIS TEXT. ALL TRADEMARKS AND LOGOS ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS. THIS SITE AND THE PRODUCTS AND SERVICES OFFERED ON THIS SITE ARE NOT ASSOCIATED, AFFILIATED, ENDORSED, OR SPONSORED BY ANY BUSINESS LISTED ON THIS PAGE NOR HAVE THEY BEEN REVIEWED TESTED OR CERTIFIED BY ANY OTHER COMPANY LISTED ON THIS PAGE. THE RESULTS SHOWN ARE NOT TYPICAL AND RESULTS WILL VARY BASED ON YOUR MARKET, YOUR EFFORTS, COMPETITION AND MANY OTHER FACTORS OUTSIDE OF OUR CONTROL.

Privacy Policy – Term & Conditions

Anda mempunyai soalan mengenai servis kami? Tekan butang di bawah

Hubungi kami melalui whatsapp